Skip links

Digital forklaret

Virksomheder fokuserer i højere grad på digitalisering end tidligere. Hos Nodes tror vi, at mange beslutningstagere har fået øjnene op for digital transformation – markedets mindset er med andre ord under et skifte. Digital transformation er blevet en vigtig prioritet i virksomheder på tværs af brancher.

Det er dog værd at bemærke, at folk ikke ved, hvad “digital” helt præcist dækker over. Nogle ser det som en opgradering af deres IT-funktioner, mens andre tror, det handler om digital marketing og salg. Det er derfor vigtigt at implementere en tydelig og fælles forståelse af begrebet tværs igennem virksomheden, hvis den fortsat skal passe ind i samfundet, som også er under en konstant digital transformation.

Digitalisering har aldrig været at opdatere en virksomheds hjemmeside eller lancere en ny app til mobilen. Digitalisering handler om en komplet gennemgang af virksomheden. Det kræver en kulturændring, nye egenskaber og investeringer samt modet til at træde ud af den skygge, der kastes af virksomhedens historie. Digitalisering handler om, hvordan en virksomhed interagere med sine kunder, hvordan den stræber efter høj kvalitet, og hvordan den tilgår innovation.

Hvordan vi definerer digitisation, digitalisering og digital transformation

Digitisation: 

Konverteringen af analog information til digital information

Digitalisering:

processen, der igangsættes, når analog information konverteres til digital information

Digital transformation:

effekten, der forårsages af digitalisering, f.eks. Finansiel, strategisk, organisatorisk, kulturelt etc.

Overall

Eftersom digital – hvor digitisation (konverteringen), digitalisering (processen) og digital transformation (effekten) – er en global hændelse, der gavner de fleste virksomheder, er det essentielt for ledelsen at udvikle en solid strategi, der kan håndtere, hvordan “digital” påvirker virksomhedens styrker og svagheder såvel som muligheder og trusler på markedet.

For at få succes må virksomheder omfavne digital ud fra et holistisk synspunkt og acceptere, at det kommer til at gennemsyre alle funktioner i hele virksomheden.

Når man ser digital ud fra et holistisk synspunkt, er det tydeligt, at mennesker er centrum – ikke teknologien. Det er ekstremt vigtigt at anerkende, når man udvikler sin digital strategi.

Call Now Button