Skip links
Nyt sketch tool: Design, test og eksportér dit app ikon

Nyt sketch tool: Design, test og eksportér dit app ikon

Justeringer, justeringer, justeringer

Et app ikon er ikke bare et ikon. Det er appens visuelle udtryk udadtil, og det kommer ofte til at fremgå på

  • Hjemmesiden
  • Itunes
  • App Store
  • Device Home Screen
  • Device Settings
  • in notifications

Og mange andre steder

Ikonet bliver med andre vist i mange forskellige størrelser, og det stiller krav til ikonets design i iOS- og Android appsne. Som app udvikler skal man derfor holde tungen lige i munden, når det kommer til de forskellige størrelser, naming conventions og komponenter, da det er en meget tidskrævende og ofte frustrerende process at skabe de forskellige størrelser til samme ikon.

Hvorfor skal jeg bruge en skabelon?

Der findes skabeloner til alt. Skabeloner til standard UI komponenter. Skabeloner til style guides. Der findes endda skabeloner til at vise designs frem i forskellige settings og på forskellige devices. Og selvfølgelig findes der også skabeloner til app ikoner.

Men ingen af disse skabeloner kan måle sig med Sketchs kombination af symbol- og objekt resizing settings.

Hvordan får jeg det optimale ud af værktøjet i Sketch skabelonen?

Sketch skabelonen bruger “Symbols” til at genbruge det samme ikon. Det originale ikon skaleres automatisk i størrelse for at passe til alle de platforme, hvor ikonet skal være synligt. Med andre ord så sikrer værktøjet, at du kun skal designe ikonet én gang – herefter bliver alle de andre nødvendige størrelser automatisk genereret. Størrelserne har alle korrekt naming, og de er arrangeret i mapper klar til at blive eksporteret.

Derudover får du også et preview at dit ikon på forskellige skærme som f.eks. Home Screen og App Store. Det er en god hjælp til dig, der gerne vil have dit ikon til at adskille sig fra konkurrenterne, og som gerne vil have det til at passe til en specifik platform.

Hvilke faldgrupper skal jeg være opmærksom på?

Et ikon, der fungerer godt på din Home screen, fungerer nødvendigvis ikke godt i halv størrelse. Farver kan blandes sammen, og enkelte elementer kan blive for små. Men da skabelonen skalerer det samme ikon til forskellige størrelser, er der ingen forskel på de små og store ikoner.
Skabelonen er baseret på det mest almindelige ikonstørrelser, hvilket er det mindste, og derfor vil de andre ikoner ofte blive opskaleret.

På den måde bliver de mest komplekse elementer håndteret, når man laver det originale ikon. Hvis du gerne vil lave ændringer på enkelte af de skalerede ikoner, kan du altid detache de ikoner fra “Symbol” og foretage de nødvendige ændringer uafhængigt af de andre ikoner.

En ny version af skabelonen er netop udgivet. Den kan downloades gratis her

Du er velkommen til at dele den med dine kollegaer

Søren Clausen Designer

Call Now Button