Skip links
Nodes bliver en del af Japansk konglomerat

Nodes bliver en del af Japansk konglomerat

En af de førende Asiatiske virksomheder inden for digital produktudvikling, Monstar Lab, køber aktiemajoriteten i det fremadstormende danske app udviklingshus Nodes. Formålet med opkøbet er en del af ambitionen om at udvide den stærke position i Asien til at indbefatte Europa. Som en del af opkøbet investeres et betydeligt millionbeløb øremærket til fortsat vækst i den danske virksomhed. I kundeporteføljen hos Nodes findes blandt andet virksomheder som e-boks, DFDS, Alka og Børsen, samt en en række internationale kunder.

Danmark – Et naturligt valg til europæisk hovedkontor

Opkøbet af Nodes er en del af den overordnede vision for Monster Lab, som er at blive det førende digitale udviklingshus på globalt plan. Valget af den danske virksomhed som europæisk partner kom på baggrund af en grundig analyse af hele det europæiske marked med besøg hos mere end 50 europæiske bureauer.

Årsagen til valget skyldtes ikke blot virksomhedens imponerende kundeportefølje og in-house kompetencer, men i høj grad også det faktum at Danmark opfattes som et foregangsland inden for IT og softwareudvikling med et stærkt økosystem sammenholdt med andre europæiske lande.

“Kigger man på tech-branchen på tværs af Europa, skiller Danmark sig ud på en flere vigtige parametre. Vi er imponerede over hvor meget råt talent man mødes af på både udvikler og design siden. Samtidig ser vi en stærk arbejdsmentalitet, en inspirerende kreativitet og en stærk designtradition. Egenskaber vi også værdsætter i vores egen kultur.

Det er lande som Danmark, hvor der investeres i både national digitalisering og state of the art tech uddannelser, som vil være med til at skabe fremtiden i et hastigt foranderligt marked.” fortæller CEO Hiroki Inagawa, og uddyber årsagen til at Monstar Lab udvalgte Nodes: “Vi har valgt at investere i Nodes, da Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen allerede har bevist at de kan skabe en succesfuld forretning der rækker ud over deres hjemmemarked. På få år har de skabt en sund forretning i blandt andet det stærkt konkurrenceprægede engelske marked. Så vi forventer os meget af partnerskabet, og glæder os til at se hvilke forretningsmæssige synergieffekter vi ser, når vi blander to kulturer og stærk faglig ekspertise.”

Kigger man på de seneste større undersøgelser af hvilke lande der er bedst at drive forretning i, finder man Danmark helt i toppen.

I juni 2017 blev Danmark placeret på en 2. plads på The European Innovation Scoreboard. Til grundlag for den placering lå en vurdering af det nationale økosystems evne til at skabe innovation blandt andet inden for udvikling af digitale produkter, forskning, R&D samt antallet af arbejdspladser i de videnstunge industrier.

Nodes talent-model skal skabe vækst på nye markeder

Nodes blev etableret i 2008 af Daniel Højris Bæk og Andreas Rasmussen, og har siden da været et af de førende bureauer i den danske app-industri. Virksomheden beskæftiger nu 76 medarbejdere på kontorer i København, Aarhus og London. Og følger man den ambitiøse plan som er lagt i forbindelse med opkøbet fra Monstar Lab, skal Nodes bruges som et brohoved ind på det europæiske marked med flere kontorer i centrale tech byer rundt om i Europa. Netop ambitionen om at indtage nye markeder er ikke ny for ledelsen i Nodes, virksomheden har nemlig som en af få danske udviklingshuse formået på succesfuld vis at skabe en førende position på det engelske marked.

“Siden den dag vi blev stiftet har vores ambition været at tiltrække de dygtigste og mest passionerede talenter i markedet for at kunne skabe awesome app-løsninger for vores kunder. Hen over de seneste år er kampen om talenterne blevet forstærket. Det er den blandt andet fordi flere store spillere har udvidet deres services til også at indbefatte digitale løsninger inden for specialiserede fagområder som vores.

Vi føler os dog godt rustet til fremtiden efter indgåelsen af partnerskabet med Monstar Lab, det vil utvivlsomt øge vores muligheder for at kunne tiltrække de største talenter og derved kunne fortsætte vores hidtidige vækst-rejse”, udtaler Daniel Højris Bæk med-stifter af Nodes, og fortsætter; “En del af aftalen med Monstar Lab er at de kommer med follow-up investeringer henover de kommende 1-3 år med henblik på fortsat vækst i hele Europa.”

Tech kan blive fremtidens eksportsucces for Danmark

Nyheden om den japanske investering i en Dansk tech-virksomhed vækker også glæde hos den danske ambassadør i Japan, Freddy Svane, som udtaler:

“Det Japanske opkøb og investering i en dansk virksomhed er et glimrende eksempel på, hvad der kan blive fremtidens eksportsucces for Danmark. Den danske regering har et stærkt fokus på at pleje og hjælpe start-ups såvel som mere etablerede virksomheder for at sikre fremtidig vækst i tech industrien og flere succeshistorier som denne. Monstar Labs opkøb og investering i Nodes viser også at Danmark er på vej til at blive et europæisk hub for tech virksomheder.

De tætte bånd mellem Danmark og Japan, som blandt andet kommer til udtryk i vores strategiske partnerskabsaftale, vil utvivlsomt skabe endnu bedre forretningsmuligheder for begge parter i fremtiden. Som jeg ser det er dansk tech den perfekte platform for Japanske hi-tech virksomheder.”

Monstar Labs opkøb af Nodes faldt officielt på plads mandag d. 7. august. Det danske ledelses team fortsætter i deres roller under det nye ejerskab, hvor deres primære opgave bliver at skabe en europæisk succes for Monstar Lab.

Om Nodes

Nodes er vi specialister inden for udvikling af driftsikre mobile applikationer med ekstraordinære brugeroplevelser. Vores team består af 80 passionerede in-house udviklere, designere og rådgivere fordelt på kontorer i København, London og Aarhus. Virksomheden har udviklet apps siden stiftelsen i 2008 af Daniel Højris Bæk og Andreas Green Rasmussen. Blandt virksomhedens kunder er: e-Boks, DFDS, Alka, Børsen, Linak, FitnessDK, Arriva, Taxa 4*35 in Danmark og Riide, IATA, Whetherby’s, Abellio(Scotrail) i Storbritannien.

Om Monstar Lab

Monstar Lab er et førende bureau inden for digital produkt udvikling i Asien. Monstar Lab har mere end 700 medarbejdere fordelt på kontorer i Japan, kina, Philippinerne, Bangladesh, Vietnam, Singapore og USA.

Denne pressemeddelelse udgivet tirsdag d. 8.8.2017

Call Now Button