Skip links
Ny bog udfylder tomrum i digitaliseringslitteraturen

Ny bog udfylder tomrum i digitaliseringslitteraturen

Christian Nielsen har altid drømt at udgive en bog. Bogen skulle handle om app-udvikling. I løbet af det sidste år har han arbejdet hårdt på at gøre drømmen til virkelighed i samarbejde med to bekendte. Nu er bogen blevet til virkelighed. Titlen er “Fra ide til app – sådan gør du!”. Vi har stillet Christian en række spørgsmål om bogen og tankerne bag den.

Hvor kom ideen fra til at skrive ‘Fra ide til app – sådan gør du!”?

Så vidt jeg husker, så startede det tilbage i 2015, da Michael Thing kontaktede mig for at få mig til at gæsteforelæse om apps på hans uddannelse på Copenhagen Business School kaldet ‘From Good Idea to Venture’. Han oplevede en stor stigning i antallet af studerende, som ville igang med en app startup. Vi kom i den forbindelse til at diskutere, hvorvidt vi skulle gå sammen for at oprette en ny uddannelse fokuseret på digitale startups. Det blev desværre ikke til noget, fordi jeg var nødt til at fokusere på mit daværende fuldtidsjob. Idéen overlevede dog, fordi jeg på ugentlig basis skulle håndtere forespørgsler fra håbefulde iværksættere, som ukritisk ville lave app startups for at blive milliardærer. Med tiden ændrede idéen sig til en bog i stedet, fordi det især igennem mit arbejde med Morten Resen på GoLittle blev klart, at der ikke eksisterede en praktisk bog, som kunne hjælpe iværksættere som ham til at komme godt fra start. Med over 1 million downloads af hans podcast stod det også klart, at emnet var populært i Danmark. Udover manglen på en god basis forståelse, så oplevede jeg, at iværksættere såvel som ansatte i etablerede virksomheder begik de samme klassiske fejl. Det er bl.a. at antage, at udvikler man en app, så kommer brugerne af sig selv. Eller helt overse vigtigheden af, hvor appens indhold (data) skal komme fra.

IMG 1381 1 - Ny bog udfylder tomrum i digitaliseringslitteraturen
Hvem kan have glæde af at læse bogen?

Bogen er skrevet til dem, der render rundt med en app idé, men som har svært ved at komme i gang, eller gerne vil godt fra start. Bogen giver dem en god generel forståelse for, hvad det vil sige at lave en app og giver konkrete råd til, hvordan de bedst kommer i gang.

Det betyder, at den primære målgruppe er iværksættere, der vil bygge deres forretning med udgangspunkt i en app. Jeg ved dog fra adskillige forespørgsler i gennem mit daglige arbejde, at der også er stor interesse blandt ansatte i etablerede virksomheder. Mange virksomheder har fået øjnene op for, hvordan digitale produkter kan hjælpe dem med at udvikle deres forretning strategisk.

Hvad håber du at folk der læser bogen tager med sig?

Jeg håber, at bogen giver folk et mere realistisk billede af, hvad det vil sige at lave en app og hvad det kræver at lykkedes i et hårdt marked. Jeg håber den vil forberede dem bedre på den rejse de står overfor. Spørg du mig, så har medierne malet et for glansfuldt billede af vejen til succes som app iværksætter. Det har desværre fået mange til at gå i gang uden først at forholde sig til, hvad det egentlig kræver.

Baseret på dine erfaringer fra adskillige app projekter, hvilke apps har så chancen for rent faktisk at blive en succes?

Det er et rigtig godt spørgsmål, men der er tre ting, som gør en stor forskel:

  1. Apps der er baseret på en eksisterende database med data af høj kvalitet har en stor fordel, fordi det koster tid og penge at etablere en database og indsamle relevant data fra bunden. Når folk præsenterer deres app idé, så spørger jeg tit “Hvor kommer data fra?”, dvs. Indholdet til deres app. Desværre er det de færreste der har tænkt så langt, hvilket hurtigt kan gøre deres projekt uoverskueligt.
  2. Apps som kan markedsføre sig under et eksisterende brand har en stor fordel, fordi de har lettere ved at nå ud til et større antal potentielle brugere end andre. I sidste ende betyder det færre omkostninger, men også mere effektiv markedsføring. Jeg vil derfor opfordre til, at man overvejer at indgå et strategisk samarbejde med et etableret brand, der kan drage fordel af din app, mens du kan drage fordel af deres velkendte brand.
  3. Apps der gør hverdagen nemmere, hurtigere og billigere er generelt i høj kurs blandt os brugere. Vi elsker convenience så meget, at vi gladeligt ændrer vores vaner og tager nye apps til os.

Kan alle få en god ide til en app?

Ja, det kan de helt sikkert. Smartphones og apps er populære som aldrig før, hvilket betyder at stort set alle får idéer til, hvordan en app kan løse et eller andet konkret problem i deres dagligdag.

Udfordringen er i højere grad at forstå, hvad der skal til for at lykkedes med app’en som en business – altså skabe indtægt. Danskerne er kendt som dygtige iværksættere, men alligevel oplever jeg stadig salg som et tabu i Danmark. Det er problematisk, fordi det er en meget central del af det at drive en virksomhed.

Hvad koster det at lave en app?

Det samme som at bygge et hus – det kommer helt an på, hvad det er for en slags hus, hvor stort det skal være, valget af materialer, byggegrunden, osv.. Der findes ikke noget entydigt svar, fordi der er så mange variabler.

Når det er sagt, så vil jeg sige, at jeg ikke har hørt om succesfulde app projekter udviklet af et dansk bureau til under 150.000 kr. pr. platform. Hvis du får tilbud derunder, så skal du være meget varsom.

Hvilke apps vil du fremhæve som værende nogle af de mest succesfulde apps?

Hvis vi ser på app startups i Danmark, så er jeg vildt imponeret over, hvad Vivino har formået at skabe siden deres opstart i 2010. Ikke nok med, at de med deres app har skabt et globalt vin-community med over 30 mio. brugere, men de har også formået at skabe en sund og voksende forretning på baggrund af deres succes blandt brugerne.

Det er lidt en kliché at nævne MobilePay blandt de etablerede virksomheder, men app’ens udbredelse og daglige brug blandt befolkningen er altså imponerende. Og selvom det kan virke overraskende, så kan det også være svært for selv etablerede virksomheder at få succes med apps.

Call Now Button