Skip links

TV2 Regionerne

Public service-indhold nu og i fremtiden

Udfordring:

Som konsekvens af den digitale udvikling bliver streaming kontinuerligt mere integreret i vores måde at modtage information på. Denne nye måde at interagerer med nyheder har tvunget medierne til også at udvikle sig digitalt. For at forblive relevante ville TV 2 Regionerne have hjælp til at udvikle en Play app til at live streame tv og video on demand i et forsøg på at imødekomme den måde, seerne ser nyheder i dag. Og ifølge Bjørn Olsen, der er tidligere cheffor digital udvikling hos TV 2 Regionerne, bliver denne nye publiceringskanal deres fremtidige hjem:“Helt overordnet er det her regionernes sikring af det regionale public service-indhold i fremtiden, ligesom DR har DR TV og TV 2 har TV 2 Play. Forbruget går henimod streaming,og der er det vigtigt, at vi har et fuldt og velfungerende tilbud til seerne. Det her er vores kommende hjem”,fortæller Bjørn Olsen, digital udviklingschef hos TV 2 Regionerne, til MediaWatch.

Kunden

TV 2 Regionerne består af otte regioner, der alle er selvstændige selskaber, men som samarbejder om fx digitale projekter. De er alle fondet af licens, og erderfor påkrævet til at levere public service-indhold til hvert deres regionsområde. Samtlige otte regioner har nyhedsudsendelser flere gange om dagen og disse er blandt nogle af Danmarks mest sete. De producerer lokale nyheder, som oprindeligt var ment til flow tv, men de har nu flyttet sig i en mere digital retning med hjemmesider, der supporterer video on demand og live tv. Det næste skridt mod en digital fremtid var at udvikle en app, hvor seerne både kunne se nyheder live og on demand. I begyndelsen ville to af regionerne deltage i projektet, og de resterende seks ville deltage senere i processen.

Processen:

Vi havde et tæt samarbejde med repræsentanter fra både TV 2 Regionerne samt fra de to udvalgte regioner, der skulle deltage i projektet. Formålet med samarbejdet var at sikre, at vi udviklede den bedste løsning muligt for kunden og deres brugere. Vi imødekom opgaven med en agil tilgang og arbejdede ud fra en prioriteret arbejdsliste udarbejdet af TV 2 Regionerne. Denne tilgang gjorde, at vi kunne udvikle en løsning med det ønskede enkle design og tillokkende UX i et utrolig hurtigt tempo. Nodes brugte i alt tre måneder fra begyndelsen af projektet til appen blev lanceret i marts 2018. TV 2 Regionerne er meget tilfredse med resultatet, og vilfortsætte med at udvikle løsningen med et ambitiøst roadmap.

01.02.00 List more than 20 videoes 1 - TV2 Regionerne
01.00.01 Home version short 1 - TV2 Regionerne
09.01.00 Playing 1 - TV2 Regionerne
Call Now Button